Barbara Baarsma: De vijand van iedere werknemer

De droom van Barbara Baarsma: Mensen die bedelen om werk en elkaar naar het leven staan om een baantje. Het SER-lid wil de werkgelegenheid compleet slopen evenals collegialiteit, medezeggenschap, arbeidsrecht en arbeidszekerheid. Ze wil dat werknemers elkaar gaan beconcurreren op de werkplek. Alleen nog maar matennaaiers op de werkvloer die elkaar naar het leven staan. Dagloners die op de hoek van de straat bedelen om werk.

Baarsma is een plutocraat pur sang die alleen het belang van bedrijven en de elite voor ogen heeft. Ze weet als geen ander dat in de afgelopen acht jaar de rijken rijker geworden zijn en de armen armer. Ze weet dat bedrijven hun winst oppotten en via 20.000 brievenbusfirma’s wegsluizen naar belastingparadijzen. Ze weet dat bedrijven nog nauwelijks investeren, alleen nog maar labbekakken en slechts nog winstmaximalisatie nastreven ten koste van alles. Ze weet dat in de afgelopen jaren drie miljoen werknemers een flexcontract door de strot is geduwd maar toch is voor het Barbara Baarsma nog niet genoeg.

Ze is pas tevreden als iedere werknemer in Nederland een 0-urencontract heeft voor het minimumloon. Zelfs aan de hypotheekrenteaftrek wil ze sleutelen en aan de pensioenen. Ik denk dat we niet verbaasd hoeven te zijn als ze volgende week gaat pleiten voor afschaffing van het minimumloon, voor afschaffen van de ziektewet en afschaffing van de sociale voorzieningen. En dat allemaal om de berg geld in de belastingparadijzen te laten groeien.  Hoe diep kun je zinken?

Lees hier haar gedachtenkronkels: https://www.ad.nl/economie/enlsquo-stop-met-vaste-contracten-alleen-nog-contracten-voor-5-jaarenrsquo~af15f41a/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

Foto Wikimedia Commons:

Scene at work-house during Irish Famine

Original caption: "The Irish Famine--Scene at the Gate of a Work-house." Image published: 1901.
Image ID: 000823
Image size: 10.6 Mpixels (30.2 MB uncompressed) - 4012x2635 pixels (13.3x8.7 in / 34.0x22.3 cm at 300 dpi)