Jammer dat het woord volksvertegenwoordiger in de vergetelheid is geraakt.

In de formatiebesprekingen wordt alleen onderhandeld over de hoogte van het bedrag dat de formatiepartners willen stelen van de burgers. De onderhandelaars vergeten dat de burgers slechts criminaliteit als uitweg hebben als het water hen aan de lippen staat. Dus de komende jaren nog meer: wietkwekerijen, illegale Airbnb, motorclubs, internetfraude, mensensmokkel, zwart werk, sigarettensmokkel, productie illegale sigaretten, xtc-laboratoria, drugsimport, struikrovers, tasjesdieven.

En vergeet niet: de helft van de huishoudens ontvangt nu al zorgtoeslag. Dat betekent dat de helft van de huishoudens in Nederland nu al armlastig is. Dat is toch een percentage om je heel diep voor de schamen. De helft van ons land leeft in armoede en toch willen de politieke partijen nog meer geld van ons afpakken.

Ondertussen roept Rutte dat het fantastisch gaat met Nederland. Daarmee zegt hij: het gaat fantastisch met de rijken. De rijken zijn de afgelopen 8 jaar rijker geworden en de armen armer. Met fantastisch bedoelt Rutte ook de komst van 20.000 brievenbusfirma's die gezamenlijk 4000 miljard wegsluizen naar belastingparadijzen. Dat is volgens Rutte een mooi voorbeeld van de echte VOC-mentaliteit.

De verhoging van de zorgpremie en het eigen risico past in het plaatje om de aandeelhouders en directeuren van zorgverzekeraars nog meer miljarden toe te schuiven zogenaamd omdat marktwerking volgens de VVD een zegen is (voor het eigen VVD-)volk. Jammer dat het woord volksvertegenwoordiger in de vergetelheid is geraakt.