Neoliberalen zijn pas tevreden als het hele land is kaalgeplukt en leeggeroofd

De economie groeit omdat de huizenprijzen stijgen, maar dat is alleen boekhoudkundig interessant. Dat levert geen enkele baan op. De jubelberichten uit Den Haag zijn dan ook gebaseerd op een boekhoudkundig regeltje. Het is ook niet zo dat het aantal werklozen is gedaald. Ja, het is waar er zijn minder officiële werklozen omdat de WW is verkort van 3 jaar 2 jaar. Er zijn dus nu 1/3 minder werklozen. Die mensen zijn in de bijstand geschopt of - als ze een partner hebben met een inkomen - hebben helemaal geen uitkering meer en staan nergens meer geregistreerd. Dus opnieuw jubelstemming in Den Haag. "Het gaat fantastisch met NL", roept Rutte te pas en te onpas. "Minder werklozen!! Een miljoen banen erbij", roept ie trots. Complete onzin natuurlijk, maar dat weet die man zelf ook niet. Die krijgt op een briefje wat oneliners van zijn ghostwriter toegestopt terwijl die zelf de ballen verstand heeft van economie.

De harde cijfers zijn: 1. NL telt inmiddels 20.000 brievenbusfirma’s die 4000 miljard per jaar wegsluizen naar belastingparadijzen omdat bedrijven die hun geld vergaren in ons land geen belasting willen betalen aan ons land. 2. Minstens 1/3 van de werknemers heeft inmiddels een 0-urencontract of een freelancecontract of is ZZP’er. Dat zijn 3 miljoen mensen die niet weten of ze volgende maand voldoende geld verdienen om de huur te betalen. Een moderne vorm van slavernij of uitbuiting, wordt dit fenomeen ook wel genoemd. 4. Bedrijven bulken van het geld. Ze investeren niet. Ze potten op. Ze brengen hun geld naar Panama. Bedrijven zijn dus enorm aan het labbekakken. 5. In 8 jaar Rutte zijn de rijken rijker geworden en de armen armer.

Ondertussen wordt zo’n beetje alles geprivatiseerd. Marktwerking en privatisering zijn toverwoorden in Den Haag omdat het geld oplevert, heel veel geld, miljarden. Daardoor worden gezondheidszorg, onderwijs, werkgelegenheid en woningbouw compleet gesloopt. De verzorgingsstaat wordt vakkundig afgebroken door de neoliberalen. De neoliberalen zijn pas tevreden als het hele land is kaalgeplukt en leeggeroofd.